Jojoba olie – Lanakila

13.99

5 op voorraad (kan nabesteld worden)

Purchase this product now and earn 14 Points!
Artikelnummer: 74222416484 Categorie:

Beschrijving

Jojoba olie van ons eigen merk

Wat doet Jojoba olie?

Jojoba olie wordt voornamelijk gebruikt voor de huid, hieronder een opsomming van de verschillende voordelen die Jojoba olie biedt met betrekking tot de huid.

– Jojoba olie is een olie wat diep hydrateert. Jojoba olie is lichter dan de meeste gezichts oliën en word makkelijk opgenomen in de huid. Jojoba olie doordringt en kalmeert de huid, zorgt ervoor dat de huid zacht wordt en dat het de huid een natuurlijke glans geeft.
– Jojoba olie blijft lang op de huid zitten. Jojoba olie verdampt niet, zoals op water gebaseerde oliën. Jojoba olie biedt hierdoor een langwerkende vocht laag die de huid beschermd.
– Jojoba olie zit vol met voedingsstoffen zoals vitame E en B. Verder zitten er in Jojoba olie antioxidanten en mineralen die de huid beschermen.
– Jojoba olie zorgt ervoor dat het verouderingsproces wordt vertraagd en rimpels worden verminderd.
– Omdat Jojoba olie op natuurlijke oliën lijkt die de mens zelf aanmaakt, kan de huid door het gebruik van Jojoba olie denken dat er genoeg oliën in de huid zitten, waardoor het proces van acne vertraagd wordt en het de kans op puistjes verminderd. Ook zorgt de olie ervoor dat de huid zacht en verzorgd wordt en dat het de huid en natuurlijke glans krijgt.
– Omdat Jojoba olie op natuurlijke oliën lijkt die de mens zelf aanmaakt, kan de huid door het gebruik van Jojoba olie denken dat er genoeg oliën in de huid zitten, waardoor het proces van acne vertraagd wordt en het de kans op puistjes verminderd. Ook zorgt de olie ervoor dat de huid zacht en verzorgd wordt en dat het de huid en natuurlijke glans krijgt.
– Verder zorgt Jojoba olie ervoor dat de huid weer rustig wordt na een verbranding door de zon. Het houdt ook het vervellen tegen wat na het proces van verbranding komt.
– Jojoba olie is een olie voor mensen die een gevoelige huid hebben (ook voor mensen met eczeem), Dit komt doordat Jojoba olie een 100% natuurlijk product is.
– Jojoba olie werkt ook zeer goed voor mensen die een droge huid hebben. De olie zorgt ervoor dat scheuren en kloven verholpen worden en dat de huid gekalmeerd wordt.
– Als laatste schrikt Jojoba olie micro-organismen af. Dit helpt tegen de groei van bacteriën op de huid. Dit is goed voor mensen met acne en mensen die wonden of schaven hebben die moeten genezen.

Over Jojoba olie:

Om Jojoba olie te maken moet eerst de struik gevonden worden. Jojoba olie wordt gemaakt uit de zaden van de Jojoba struik. Deze zaden kunnen gebruikt worden wanneer ze rijp zijn. De beste tijd om de zaden te verzamelen is om rond de zomerperiode. Om te weten of de zaden goed zijn om te gebruiken moeten ze een licht bruine kleur hebben en hard zijn. Er zit ook een grote hoeveelheid wax in de zaden.
Op basis van een grove berekening zit er ongeveer 54% wax in, omdat er zoveel wax in zit moeten de zaden eerst goed gedroogd worden voor gebruik. Dit gebeurt ongeveer één week voor het maken van de olie. Wanneer er nog ongeveer 10% wax in de zaden zit is het goed te gebruiken voor de maak van olie.
Nadat de zaden klaar zijn voor het maken van de olie worden de zaden op een zadenpers gelegd en platgeperst. De wax wat door het persen uit de zaden komt wordt weggehaald. Dat wat na het persen overblijft is het gene waar we de Jojoba olie van maken. Hierna wordt ervoor gezorgd dat alle vellen en overige dingen die niet in de olie horen worden weggehaald voor een nette zuivere olie. Wanneer alles gezuiverd is wordt het opgeslagen in een oliehouder en gekoeld bewaard.

Deze olie is koudgeperst. Dat houd in dat alle “goeie” eigenschappen van de olie er nog in zitten.

Leuk recept voor Jojoba olie:

  • Een recept voor een snellere haar groei.
    Ingrediënten:- 3 eetlepels wonderboom olie (Castorolie)
    – 1 eetlepel jojoba olie
    – 1 glazen flesje met glazen druppelaartje erin.

    Mix de ingrediënten, tot het goed gemengd is en bewaar het in het flesje. Breng een paar druppels aan op de hoofdhuid en masseer dit voor 5 minuten.

Eigenschappen

  • Nederlandse naam: Jojoba Olie
  • Herkomst: Israël
  • Extractiemethode: Koudgeperst, Virgin
  • INCI: Simmondsia Chinensis
  • Biologisch: Ja
  • Natuurlijk ingrediënt : Zaden van de Jojoba struik
  • Geraffineerd: Nee
  • Geur: Ja
  • SKAL biologisch gecertificeerd: Ja
  • Vegetarisch : Ja
  • Vegan: Ja
  • Proefdiervrij : Ja
  • Extra toevoegingen: Nee
  • Conserveermiddelen: Nee
  • Houdbaarheid: 12 maanden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jojoba olie – Lanakila” te beoordelen