Levenskracht en jezelf op de eerste plaats zetten.

Selfcare

In de thema maand van self-care kan natuurlijk ook een blog niet ontbreken. 

Op de cover van het boek: jij & je andere 11, staat een mandala die gebaseerd is op sfeer 9.

Sfeer 9 gaat over je levenskracht. Het ontdekken wie jij bent en jouw eigen kracht terug oppakken. Wat is nu in feite levenskracht. Levenskracht zit ook al in de allerkleinste dingen. Het doen wat je wilt doen. Het je niet laten tegenhouden door wat er ook gebeurt. Levenskracht heeft ook te maken dat je werkelijk in jouw lichaam bent. Je hebt waarschijnlijk al veel te lang jezelf weggegeven of je bent steeds maar bezig om anderen voor jou te zetten. Je hebt jezelf niet meer op de eerste plaats gezet. 

Hoe uit het tekort aan levenskracht zich?

Je voelt het doordat je steeds erg moe bent. Je hebt ’s morgens als je uit bed komt al het gevoel dat je eigenlijk weer terug naar bed kunt gaan omdat je het gevoel het dat je de hele nacht gewerkt hebt.

Levenskracht zit in de kleine dingen.

Je merkt het aan de manier waarop je reageert op mensen. Jouw reactie is korter dan normaal, of je reageert helemaal niet meer op wat er gebeurt. Je bent eigenlijk al je gevoel verloren en werkt alleen nog maar op de automatische piloot. De hebt je hart en je hoofd van elkaar gescheiden. Het doen van dingen niet uit je hart maar vanuit het hoofd.

Je merkt soms zelf niet eens waar jouw energie zich tegen laat houden. Je weet ook niet waarom jij geblokkeerd wordt. 

Ik krijg best veel mensen in mijn praktijk die hiermee te maken hebben. Dat betekent niet dat ze allemaal een andere jij in deze sfeer hebben waar het niet goed mee gaat. Het betekent wel dat het tijd wordt om jezelf op de eerste plaats te zetten. Ik leg dat ook altijd uit aan de mensen die bij mij komen. De reactie is dan vaak: Ja, maar dat kan helemaal niet.

De Boodschap

De volgende boodschap geef ik mee. Als jij jezelf op de laatste plaats zet dan kijk je in principe naar de andere boven je. Wanneer zie je wat iemand nodig heeft? Zie je dat als je overzicht hebt of zie je dit als je er tegenaan kijkt? 

Hoe zorg je ervoor dat je uit het geheel levenskracht kunt krijgen? Je maakt verbinding met; of de sfeer van levenskracht, dit is sfeer 9, maar je kunt ook verbinding maken met de energie van het universum. Een andere manier is om verbinding te maken waar je oorspronkelijk vandaan komt. Ga eens voelen wat er dan gebeurt.

Wat heb jij ontdekt. Stel de vragen aan de energieen die je onderweg vind. Voorbeeld: Hoe je weer energie vol kunt worden, hoe je jezelf terug vind of wat je echt voelt.

Probeer bij jezelf te blijven, dit kun je doen door aan te zeggen: alles wat niet van mij is, mag vertrekken.

Vanuit deze energie ga jij kijken wat je op de aarde kunt veranderen om ervoor te zorgen dat jouw lege batterij weer oplaad. 

Ga het eens proberen en laat een reactie achter. We zijn heel benieuwd hoe het voor je voelt om op die manier er tegenaan te kijken. 

Nieuwsgierig naar het boek?

Via de webshop kun je het boek aanschaffen, meer weten over het boek? www.netweeranders.nl

Geef een reactie